بررسی نوسانات قیمت سیم مسی در ایران

بررسی نوسانات قیمت مس در ایران و جهان سال 1400

باید گفت که پرکاربردترین فلز در جهان بعد از آلومینیوم و آهن، به دلیل انعطاف پذیری و رسانای بالایش، فلز مس است و بزرگ ترین تولید کننده مس در جهان کشور شیلی بوده که چین هم به نوبه ی خود با مصرف نیمی از تولیدات مس در جهان، میتواند بیشترین تاثیر را بر قیمت جهانی مس بگذارد.

پیش بینی قیمت مس در ایران

قیمت جهانی مس به دلیل کاربردهای گسترده آن در صنایع مختلف از جمله صنعت برق، ساخت و ساز و ساختمان سازی، زیر ساخت های حمل و نقل به عنوان شاخصی تاثیر گذار در قیمت تمام شده محصولات نهایی جهت فعالیت های اقتصادی مورد توجه است. ایران نیز با داشتن معادن بزرگ تا حدودی در تعیین قیمت مس تاثیرگذار است. پیش بینی قیمت مس در بازار ایران میزان ریسک سرمایه گذاران در بازار مس و صنایع وابسته را کاهش میدهد و می تواند حاشیه امنی را برای سرمایه گذاران ایجاد کند.

پیشنهاد مطالعه: راهنمای خرید سیم لاکی

طی سال های اخیر رشد بالای اقتصادی چین و افزایش تقاضای موجب شده تا قیمت مس در سطح جهانی نیز افزایش یابد. اما اخیرا بحران های بازار چین و وجود بیماری کوید 19 و کم شدن تقاضای مس، باعث شده که بازار شرایط مازاد عرضه را تجربه کند و شاهد افت قیمت مس باشد. در همین راستا ایران نیز با کمبود تقاضا از سوی مصرف کننده نهایی مس، رو به رو خواهد بود که با وجود تحریم ها این موضوع حادتر شده است به طوری که تقاضای مس در ایران کمتر از متوسط جهانی قرار دارد.

از سوی دیگر طبق نظر تحلیلگران، پیش بینی شده که در سال 2022 قیمت مس روند افزایشی خواهد داشت و این افزایش تا سال 2023 ادامه دارد. در نتیجه سرمایه گذاری در بازار مس و صنایع وابسته از جمله سیم و کابل می تواند سودآوری زیادی را برای سرمایه گذاران در دراز مدت داشته باشد.

علت گرانی سیم لاکی چیست؟

بر اساس بررسی ها، این سوال پیش می آید که چرا درخواست و فروش سیم لاکی در چند وقت اخیر کاهش یافته است؟ برای پاسخ به این سوال باید دنبال دلایل گران شدن سیم لاکی باشیم.

مهمترین دلایل گرانی سیم لاکی بر میگردد به کمبود مواد اولیه مرغوب، نوسانات ارز و دلار، صادرات و مشکلات حمل و نقل و مشکل در واردات روکش های مصرفی برای سیم لاکی که از کشورهای اروپایی مثل ایتالیا وارد میشوند و اگر لاک مرغوب در تولید استفاده نشود، موتورها با وجود سیم لاکی های نامرغوب چینی، عمر کوتاهی خواهند داشت.

پیش بینی قیمت مس در جهان

همانطور که گفته شد، شیلی بزرگ‌ ترین تولیدکننده و صادرکننده مس در دنیاست که علاوه بر ۱۶ معدن بزرگ مس در دنیا، بزرگ‌ ترین معادن روباز و زیرزمینی دنیا را نیز در خود جای داده است.

عواملی نظیر وجود Covid-19 و بحران ‌ها و مسائل ناآرامی های موجود در شیلی (از جمله بازنویسی قانون اساسی این کشور) میتواند تهدیدی برای تولید و صادرات مس و به‌ طبع قیمت لوله مسی و دیگر محصولات این فلز در دیگر کشورهای جهان باشد.

همچنین در گفت و گویی از طرف مدیر کالاها و دارایی گروه CPM اینطور بیان شده است که اقتصاد جهانی به دنبال تاثیرات همه ‌گیر Covid-19 شروع به رشد میکند و انتظار میرود که بازارهای فلزات اساسی نیز در سال ۲۰۲۱ با حمایت از افزایش قیمت‌ها به حالت عادی برگردند.

در ادامه بیان نمود، ما در حال حاضر شاهد عرضه و تقاضای عادی تقاضا برای بازگشت به سطح قبل از همه ‌گیری در بازارهای فلزات اساسی هستیم، گرچه تا سال ۲۰۲۱ با افزایش هزینه ‌های دولت ‌های سراسر جهان، در درجه اول از طریق سرمایه ‌گذاری در پروژه‌های زیرساختی به افزایش تقاضا کمک خواهد شد و قیمت‌های فلزات اساسی افزایش خواهد یافت.

پیشنهاد مطالعه: چرا از مس در سیم کشی ساختمان استفاده میشود؟

پیش بینی قیمت مس در سال 1400 طبق الگوی نموداری زیر

شاخص قیمت کاتد مس در بورس کالا در سال 1400
شاخص قیمت کاتد مس در بورس کالا در سال 1400

 

نمودار زیر الگوی جهانی قیمت مس در بازه زمانی بلند مدت از سال 1990 تا کنون را نشان میدهد که طبق این الگو مس در ابتدای سال ۲۰۰۶ در بیشترین مقدار نسبت به ۳۰ سال گذشته خود قرار گرفته و این سال نقطه شروعی برای یک کانال صعودی بلند مدت برای سال‌ های پس از ۲۰۰۶ بوده است.

اما همان‌ طور که بر روی نمودار مشاهده میکنید، ناحیه مقاومتی قیمت 9500 دلار مس شکسته و نزولی شده و به ناحیه مقاومتی هفت هزار دلار رسیده است و دوباره به ناحیه مقاومتی 9000 دلار رسید و دلیل عمده دوباره این افزایش قیمت، احتمالا اقدام روسیه در اعمال عوارض 15 درصد صادرات مس، تعطیلی کارخانه‌های اسید سولفوریک شیلی و افزایش تقاضای چین (بزرگ‌ ترین مصرف‌ کننده مس در دنیا) است و طبق داده ها انتظار میرود که مقاومت تکنیکال در بلندمدت به ناحیه ۱۱۰۰۰ دلاری برسد.

نمودار قیمت مس در بازار ایران نیز نشان میدهد که قیمت مس کاتد در بورس کالا طی یک سال گذشته از حدود ۶۰۰ هزار ریال به حدود دو میلیون ریال رسیده است. و دلیل اصلی این روند، بالا و پایین شدن قیمت دلار و حرکت قیمت مس با قیمت دلار است. در نتیجه به این نکته می رسیم که تغییرات قیمتی ارزها نقش پررنگ تری در ایران دارند و باید به آن توجه شود. و اینکه در یکسال گذشته قیمت‌های جهانی تغییرات شدیدی داشته و از حدود ۵۰۰۰ دلار به نزدیکی ۱۰۰۰۰ دلار رسیده است.

در نهایت

باید گفت که با در نظر گرفتن مطالب ذکر شده در رابطه پیش بینی تحلیلگران برای قیمت مس و دیدگاه های مثبت آنان، انتظار میرود با پایان یافتن بحران کرونا و دیگر مسائلی چون بحران های شیلی و افزایش رشد اقتصادی چین و … این فلز پرکاربرد روند صعود قیمتی را پیش رو دارد و در نتیجه سرمایه گذاری در این حوزه میتواند به اوج جذابیت خود برسد.

تهیه شده توسط: ایران سیم لاک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *